Mijn Pitch!

Bij de start van BOOST! in 2014 heb ik workshops gegeven met het thema jezelf presenteren. Onlangs sprak een deelnemer mij aan en vroeg naar mijn pitch. Zij zei: “Dankzij jou ben ik anders gaan denken over de inhoud en manier van mijn pitch. Maar, hoe is die van jou?”

Mijn antwoord was: “Ik heb niet maar 1 pitch, deze pas ik aan op degene met wie ik in gesprek ben. Maar ik kan je wel wat vertellen over wie ik ben en wat ik graag doe.”

Sommige ondernemers vinden het lastig om zichzelf en/of hun bedrijf te presenteren. Dit is een probleem, want als ondernemer is er niets belangrijker dan jezelf presenteren. Bedenk maar zo, je presenteert jezelf de hele dag door, bijvoorbeeld op een netwerkbijeenkomst, een cursus, maar ook in de winkel en op het schoolplein. Het is dan belangrijk dat je wat kunt vertellen over jezelf, je bedrijf, je dienst en/of product.

Hieronder mijn pitch welke altijd van toepassing is als ik met ondernemers praat:

Yuna Sky zet zich in voor ondernemers die willen ontwikkelen & vernieuwen. Samen gaan we op zoek naar commerciële kansen en op jacht naar pure winst. Met Yuna Sky probeer ik de wereld van ondernemers te vergroten & mooier te maken en daag ik iedereen uit net dat stapje verder te gaan.

Daarnaast gebruik ik bijvoorbeeld:

Yuna Sky geeft bedrijfstrainingen & workshops met communicatie en teambuilding als een vast uitgangspunt. Of het nu gaat om klantbeleving of bij het verbeteren van teams. Het gezamenlijke doel is een prettige samenwerking, leren van elkaar en het creëren van meer begrip voor elkaar.

of

Iedere ondernemer wil graag zoveel mogelijk kansen benutten die binnen zijn of haar mogelijkheden passen. Maar soms heb je net even een extra paar oren en ogen nodig om deze kansen te zien en om hiermee verder te komen. Met mijn frisse blik en andere kijk op organisaties help ik ondernemers en hun onderneming groeien door zichzelf te onderscheiden.

Of, of, of. Als je jezelf en je bedrijf kent, kun je dit altijd gemakkelijk veranderen zodat je pitch aansluit op de persoon met wie je in gesprek bent.

Persoonlijk ben ik niet heel enthousiast over deze stijl van jezelf presenteren. Je kunt natuurlijk zoveel mogelijk willen vertellen in een korte tijd, maar ik denk dat je verder komt door het tonen van oprechte interesse in een ander. Toch is het enorm belangrijk dat je altijd je “verkooppraatje” klaar hebt. Wil je meer lezen? Klik op deze link en lees mijn blog waarin ik mijn 8 presentatietips deel!

Ik ben erg benieuwd naar jouw pitch. Wil jij je pitch veranderen, vernieuwen of gewoon eens testen? Omdat Yuna Sky dit jaar (2018) 5 jaar bestaat geef ik dit hele jaar gratis advies voor je pitch. Wil je hier gebruik van maken, stuur mij dan een e-mail.

Veel succes met pitchen, Annemieke

Annemieke Ceelen

Annemieke Ceelen is eigenaar van Yuna Sky, training & advies. Iedere ondernemer wil graag zoveel mogelijk kansen benutten die binnen zijn of haar mogelijkheden passen. Maar soms heb je net even een extra paar oren en ogen nodig om deze kansen te zien en om hiermee verder te komen. Met haar frisse blik en andere kijk op organisaties helpt zij ondernemers en hun onderneming groeien door zichzelf te onderscheiden. Lees meer blogs op haar website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *